វិធីធ្វើ គុយទាវឆា

 វិធីធ្វើ គុយទាវឆា

គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ ១ខាំ 100g beef
- ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ 1 teaspoon tapioca powder.
- ស្រាស ៣ស្លាបព្រា 3 spoon rice vine
- គុយទាវ កន្លះគីឡូ -- 1/2 kg lote rice noodle
- សណ្តែកបណ្តុះ ១ក្តាប់ -- a handful of bean sprout
- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើម -- 2 stalks green onion
- ទឹកខ្យង ៤ស្លាបព្រាបាយ -- 4 spoon of oyster sauce
- ប្រេងឆា ៥ស្លាបព្រាបាយ -- 5 spoon cooking oil
- ទឹកម្ទេស -- chili sauce
- ពងមាន់ ១ -- one egg
- សាច់បង្គា - តាមចំណូលចិត្ត

វិធីធ្វើ៖
១- ហាន់សាច់គោ ប្រឡាក់នឹងម្សៅឆា អោយសព្វ។( Slice the beef and marinated with tapioca powder.)
២- កំដៅខ្ទះអោយក្តៅ ហើយចាក់ប្រេងឆាចូល។( Heat the oil in a pan on high)
២- ចាក់ស្រាចូល អោយឆាបជាមួយខ្លាញ់ ទើប ចាក់ទឹកខ្យងចូល កូរនឹងខ្លាញ់។ (Add rice vine and stir fast then add oyster sauce, stir fast)
៤- ចាក់សាច់គោចូល ឆាអោយសព្វ។(Add the marinated beef and stir well.)
៥- ចាក់គុយទាវចូល ហើយឆាអោយចូលជាតិសព្វ រួចភ្លក្សសាបប្រៃ ថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត។(Add the noodle, stir fast until mixed, then adjust your taste.)
៦- គោះពងមាន់មួយដាក់ចូល ហើយឆាអោយសព្វ។(Add one egg and stir well.)
៧- ចាក់សណ្តែកបណ្តុះនិងខ្ទឹមដើម កាត់ខ្លីៗចូល ឆាលាយអោយសព្វ ហើយដួសដាក់ចាន កុំអោយស្លោកសណ្តែកទាន់។(Add bean sprout and green onion, stir fast, then scoop out.)
៨- ចង់ឆ្ងាញ់ ត្រូវស្រូបទឹកម្ទេសជូរអែម ថែមទៀត។(Best to go with sweet sour chili sauce. )

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.